Kešu maslo je chutné orechové maslo z pražených kešu orieškov. Je prirodzeným zdrojom bielkovín, sacharidov a tukov. Navyše, má vysoký obsah omega-3 a omega-6 mastných kyselín, vlákniny, vitamínov a minerálov, ako vitamín E, B, horčík, fosfor, železo, zinok, meď a mangán. Je to 100% kešu maslo bez prídavných látok, konzervantov, soli, cukru a palmového oleja. Má lahodnú chuť. Kešu orechy majú vysoký obsah tryptofanu, esenciálnej aminokyseliny, potrebná pre zdravú psychiku človeka a kvalitný spánok, ako aj vlákniny, a sú bohaté na vitamíny a minerálne látky. Kešu maslo Vám poslúži na prípravu rôznych sladkých dezertov, krémov. Plnohodnotne dokáže nahradiť bežné maslo, preto ho môžete natierať na pečivo, alebo ním dochutiť rôzne koktejly, smoothie či jogurty.
Výhody kešu orechov: |
- zlepšujú vzhľad pokožky, vlasov a nechtov |
- znižujú cholesterol |
- sú vhodné pri tráviacich problémoch |
- pomáhajú pri chudokrvnosti |
- prospievajú cievnemu systému |
- znižujú krvný tlak |
- sú to antioxidanty |
- podieľajú sa na tvorbe spermií |
Nutričné hodnoty | v 100 g |
Energetická hodnota | 2604 kJ / 628 kcal |
Tuky | 51,3 g |
z toho nasýtené tuky | 10,2 g |
Sacharidy | 18,9 g |
z toho cukry | 5,6 g |
Vláknina | 4,3 g |
Bielkoviny | 20,6 g |
Jednu polievkovú lyžicu 1-2 krát denne. Môžete ho pridávať do tvarohu, k ovseným vločkám, hodí sa aj ako nátierka alebo prísada na varenie a pečenie. Taktiež ho môžeme priamo konzumovať.
Alergény:
Vyrobené v zariadení, ktoré tiež spracováva produkty obsahujúce mlieko, vajcia, sóju, pšenicu, kôrovce, rybí tuk, lieskové orechy a arašidy.
Po otvorení najlepšie skonzumovať do 3 mesiacov.
Chuť ★★★★★
Cena/Kvalita ★★★★★
Celkové hodnotenie: 4,9/5